Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| October 22, 2020

Scroll to top

Top

No Comments

Zomerse studiegroeten uit het buitenland

Tempus

(Charlotte Desombere, Gunter Van Stappen, Christophe Vanhoutte)

Heb jij je ooit al verveeld in de zomervakantie en de schoolbanken gemist? Blijf dan zeker lezen, want in dit artikel zul je de remedie bij uitstek vinden voor dit veel voorkomende probleem! Een paar studenten van de HUB hebben deze zomer de kans gegrepen om een opleiding of cursus te volgen in het buitenland. Zij hebben elk tijdens de zomer gestudeerd in Londen, Miami of Polen.

Voor zij die nog dicht bij huis willen blijven, maar toch ook de energieke sfeer van een wervelende wereldstad willen opsnuiven is de London School of Economics zeker een aanrader. Deze biedt een ruime keuze aan economische cursussen, gaande van Accountancy tot Finance of Leadership. De HUB werd er vertegenwoordigd door Charlotte Desombere in de cursus Business Analysis and Valuation. De toekomstige advocaten en notarissen moeten echter niet thuis blijven, want zij kunnen kiezen uit het aanbod rechtsvakken. Je hoort het al, het gemis aan interessante lectuur kan je alvast niet tegenhouden om op de Eurostar te springen!

Reeds vanaf de eerste dag organiseert LSE ook tal van activiteiten om je medestudent beter te leren kennen. Op die manier is er meteen een spetterende welcome party om te verbroederen met al die vreemde culturen en een poging te doen de meest rare namen te onthouden. Indien het je toch lukt om, na een paar pints, wat namen en gezichten te onthouden, kan je meteen met tof gezelschap de lessen beginnen. Deze bestaan uit drie uur hoorcollege en een uur werkcollege. Nadien kom je tijd te kort om de stad en zijn bekende winkelstraten te ontdekken. Als je daarna nog niet genoeg hebt van Londen, kan je beginnen aan London by night. Een goede tip voor je je aan dit nachtelijke avontuur waagt, is eerst naar de dichtstbijzijnde bankautomaat te gaan. Wanneer de portemonnees erna volledig leeg zijn en het te gênant is te skypen met mama voor extra centjes, volgen de onvermijdelijke examens. Na deze nodige portie stress eindigt het avontuur met een spetterende goodbye party en feesten de studenten en docenten tot in de vroege uurtjes. (Charlotte Desombere)

Zij die het regenachtige weer van Londen niet zien zitten kunnen natuurlijk ook opteren voor het warme Miami! In de zomer trok Gunter Van Stappen naar the city where the heat is on. Hij koos voor een EF-cursus, wat staat voor Education First. Deze geeft jongeren vanaf zestien jaar de kans om school te combineren met de nodige dosis cultuur, plezier en ontspanning. Na de toffe eerste kennismakingen met de roommies, twee Franse jongens en een Japanner, werden de studenten via een plaatsingstest in verschillende groepen ingedeeld volgens hun niveau. Het zonnige vakantiegevoel van Miami werd echter snel de kop ingedrukt, want de lessen bleken zwaarder dan verwacht. In plaats van te braden op het strand gaven de veeleisende leerkrachten een hoop huiswerk mee.

Dit wil niet zeggen dat er geen plezier werd gemaakt! EF organiseerde tal van activiteiten, zoals uitstappen naar The Everglades voor de dierenliefhebbers en naar de gigantische Miamiaanse shopping malls voor de shopliefhebbers. Ook de pretparkliefhebbers kwamen aan hun trekken in Orlando. Wat het nachtleven betreft, geven we ook hier de goede raad mee om wat centjes op zak te hebben. De vrouwelijke geïnteresseerden in een summer school in Miami moeten zich echter niet laten afschrikken: zij kunnen namelijk van gratis inkomen en massa’s gratis drank genieten. Alleszins ruilde Gunter na drie weken het warme, vochtige Miami in voor het druilerige België met een hoop nieuwe vrienden, straffe verhalen en een betere kennis van het Engels. (Gunter Van Stappen)

Nog een andere HUB-student ging naar een niet-Engelstalig land en koos de Wrocław University of Economics in Polen. Christophe Vanhoutte volgde er gedurende twee weken het postgraduaatprogramma over internationaal ondernemerschap. Zijn grootste motivatie was niet enkel het zeer culinaire eten in Polen te ontdekken, maar wel zijn cv op te fleuren en de nodige internationale ervaring op te doen. Het lessenpakket van deze summer school was vrij intensief. De colleges vonden elke weekdag plaats van negen uur in de voormiddag tot drie uur in de namiddag.

Laat je hierdoor echter niet afschrikken, want na regen komt zonneschijn en dus was er nog een zee van tijd na die lessen om met de sympathieke toegewezen buddies verschillende activiteiten te doen. Tijdens het weekend was er ook de mogelijkheid om Polen van zijn meest culturele en historische kant te bewonderen, dankzij uitstappen naar Krakau en het concentratiekamp Auschwitz.

Hopelijk staan jullie allen nu te popelen om je in te schrijven aan universiteiten over de hele wereld. Het concept past immers perfect bij het businessgerichte profiel van de HUB en het zou een mooi project zijn als de verschillende faculteiten op de HUB deze zomerstudies meer promoten. Zo zie je maar, studeren tijdens de zomermaanden kan ook aangenaam zijn!

Submit a Comment