Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| December 5, 2020

Scroll to top

Top

No Comments

Wereldkampioen aan de HUB

Tempus

Timothy Van Houtem werd zondagnacht 16 september wereldkampioen triatlon in Las Vegas (Verenigde Staten). Hij won goud op de halve afstand, in de leeftijdscategorie van 25 tot 29 jaar. De HUB’er uit Roosdaal deed in broeierige omstandigheden 4 uur en 24 minuten over de 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen.

Eigenlijk was Timothy’s titel geen verrassing, want hij werd vorig jaar al wereldkampioen in dezelfde discipline. In alle categorieën samen startten ongeveer tweeduizend atleten. “Door de hitte was het een heel zware wedstrijd”, zei een gelukkige Timothy na de aankomst. “Na het zwemmen zag het er nochtans niet goed uit. Ik had toen al een achterstand van zeven minuten. Maar door een sterk fiets- en vooral loopnummer kon ik toch nog winnen.”

Timothy is een ex-EHSAL-student en werkt nu aan de HUB, maar zijn deelname aan de triatlon kwam net daardoor in het gedrang. Begin juni meldde Timothy op zijn blog dat hij van de HUB toch de kans kreeg om zijn titel te verlengen, ondanks “een moeilijke periode” (wegens de drukke voorbereidingen op het nieuwe academiejaar, nvdr). Die kans heeft hij dus dubbel en dik benut: proficiat, Timothy!

Website Timothy Van Houtem

Submit a Comment