Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| October 1, 2022

Scroll to top

Top

No Comments

Stages!

Tempus

Ook dit semester lopen heel wat HUB-studenten stage. Velen ervaren dit als een mentaal en fysiek zware, vermoeiende periode, die ook wel een heleboel positieve kanten heeft. De bedoeling van zo een stage  is een realistisch beeld van de toekomstige werkomgeving te creëren. Maar is dat wel altijd het geval?

Tempus ging eens polsen bij enkele studenten.

 ——————

“Bij de lerarenopleiding hebben we ieder academiejaar verschillende stageperiodes. Omdat deze heel gevarieerd zijn, zoals de Brusselstage, bijles geven, BSO-stage, zorgstage,… zijn ze heel leerzaam en kijken we hier altijd weer naar uit. Aan de ene kant is het natuurlijk vaak veel werk en zijn we dagenlang bezig met lessen voorbereiden, maar aan de andere kant wordt dat allemaal goedgemaakt als we voor de klas staan en weer weten waarom we hiervoor gekozen hebben!”

Julie De Kegel –Lerarenopleiding Secundair

 ——————

“De stage is een zeer goed middel om te leren; je kan al goed inschatten hoe je job er later zal uitzien. Je krijgt goede begeleiding en feedback. De opleiding is een leerweg, en de stage is het beste leerproces!”

Dagmar Asselman – Lerarenopleiding LO

 ——————

“Molenbeek:  my place to be! Een semester lang loop ik in het kader van mijn opleiding Orthopedagogie stage in een Werking voor Maatschappelijk Kwetsbare Jeugd, Centrum West. Een zeer mooie ervaring die mij zonder twijfel doet geloven waarvoor ik wil verder studeren, werken en leven. Op deze manier krijg ik de kans om te proeven van de praktijk én werkervaring op te doen die ik later zeker zal kunnen gebruiken. Stage lopen in onze sector is dan ook zeer zinvol en verrijkend als student, maar tevens essentieel in onze professionele en persoonlijke ontwikkeling als opvoeder-begeleider. Ik promoot dan ook Brussel en zijn context omdat ik er zelf iedere dag opnieuw een warm gevoel van krijg om hier te mogen werken.”

- Veerle Van den Cruyce – Orthopedagogie

Submit a Comment