Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| April 17, 2021

Scroll to top

Top

No Comments

Nieuwe decaan faculteit Economie en Management

Tempus

Gisteren is professor Tom Van Puyenbroeck verkozen tot de nieuwe decaan van de faculteit Economie & Management van de Hogeschool-Universiteit Brussel. Hij volgt Greet Raspoet op, die vanaf volgend academiejaar een functie opneemt binnen het directiecomité van de HUB-KaHo.

Decaan Raspoet gaat een nieuwe uitdaging aan

Vanaf 16 augustus 2012 wordt de huidige decaan Greet Raspoet algemeen beheerder van de HUBrussel en campusdirecteur Brussel. Raspoet wordt verantwoordelijk voor het aansturen en coördineren van de centrale diensten van de HUB-KaHo. Een belangrijke taak zal zijn om vorm te geven aan het ‘university college’ HUB-KaHo. Vanaf 2014 wordt de onderwijsbevoegdheid van alle academische opleidingen van de HUB-KaHo overgedragen aan Leuven, waardoor het belangrijk wordt dat het geïntegreerd project van professioneel en academisch onderwijs vorm krijgt.

De verkiezingen

Doordat Raspoet vanaf volgend jaar deze nieuwe functie in het directiecomité op zich zal nemen, kwam de positie van decaan vrij. Decaansverkiezingen verlopen altijd erg democratisch. Enkel voltijdse leden van het OP (onderwijzend personeel) van groep 3 en van het ZAP-kader (Zelfstandig Academisch Personeel) konden zich kandidaat stellen. Maar tijdens de verkiezing konden professoren, medewerkers van de faculteit en studenten hun stem uitbrengen.

Er waren twee kandidaten: professor Tom Van Puyenbroek de huidige vicedecaan onderzoek van de faculteit Economie en Management en professor Jan Van Hove. Het was professor Van Puyenbroek die als winnaar uit de verkiezingen kwam en dus volgend academiejaar de decaan van de faculteit Economie en Management zal worden. Hij zal belast zijn met de algemene leiding en de externe vertegenwoordiging van de faculteit.

Bron: Google

Submit a Comment