Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| June 27, 2022

Scroll to top

Top

No Comments

Nacht van de Journalistiek

Nacht van de Journalistiek
Tempus

25 april was het weer zover; een nieuwe spetterende editie van de ‘Nacht van de Journalistiek’ vond plaats in het Egg in Brussel. Deze Nacht werd georganiseerd door de Vlaamse media, The Ppress, UPP en VUKPP samen met alle Vlaamse opleidingen journalistiek, de Vlaamse vereniging van Journalisten en het Fonds Pascal Decroos.  Op dit event kwamen de specialisten in het vakgebied, alsook heel wat studenten journalistiek samen om deel te nemen aan verschillende workshops en speeddates, om een aantal lezingen te volgen en een expo van een jonge persfotografe te bezichtigen. Natuurlijk kon dit alles niet worden afgesloten zonder hapjes, drankjes en een goede dj waarbij al dit journalistiek talent hun beentjes eens konden strekken in plaats van hun steeds typende vingers!

 

Gedurende de workshops en speeddates kregen laatstejaarsstudenten van alle Vlaamse opleidingen journalistiek de kans om te praten met redacteurs en scheidene bekende vakmensen. Op die manier kon men zich inschrijven voor speeddates met Linda De Win, Karel Verhoeven, Faroek Özgünes, Wim Verhoeven,… waar men hen kon overstelpen met vragen.De workshops hadden zeer verscheidene onderwrpen gaande van interviewtechnieken tot radio maken en tips om online bedrijven te researchen. Deze workshops werden georganiseerd door onder andere enkele bekende gezichten zoals  Kristien Hemmerechts. Enkelen onder jullie zullen haar zéker kennen aangezien ze docente Amerikaanse, Nederlandse, Engelse literatuur en Creatief schrijven is aan de HUB!

 

De laatstejaarstudenten die niet aanwezig waren hadden zeker ongelijk, want in het ‘job cafe’ konden zij contact leggen met verschillende mediahuizen waaronder Mediafin, Roularta De Persgroep Publishing, de Vlaamse Vereniging van Journalisten. Er werd hen de mogelijkheid gegeven om al hun vragen te stellen over eventuele vacatures, wat het werken als journalist inhoudt en wat van hen wordt verwacht. Tot slot konden zij ook hun CV en gegevens achterlaten zodat er volgende gesprekken kunnen plaats vinden en misschien ook een bloeiende carriere!

 

Tijdens de Nacht werden ook twee prijzen uitgereikt waaronder de ‘Prijs van de Minister van Media’. Deze werd in de wacht gesleept door een van onze HUB-studenten; Li’s Verheyden! Het thema van de Prijs was ‘Diversiteit’ en Li’s kon met haar artikel ‘Levenslange stilte. Portret van een man met een voet in twee werelden’ de jury overtuigen van haar literair talent! De redactie van Tempus wil Li’s via deze weg een zeer dikke proficiat wensen!!

 

Iedereen is het er over eens dat de Nacht van de Journalistiek weer een groot succes was! Niet enkel de events waren goed georganiseerd, maar ook werden er vele contacten gelegd, erkenning gegeven via de prijsuitreikingen,… Het spreekt dus voor zich dat iedereen, en ook de redactie van Tempsu, reikhalzend uitkijkt naar de volgende editie! Scherp uw pennen en kraak uw hersenen al, want misschien wordt u volgend jaar ontdenkt og valt u in de prijzen!Nacht van de journalistiek

Submit a Comment