Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| January 27, 2022

Scroll to top

Top

No Comments

Interview met Nathalie Meskens

Interview met Nathalie Meskens
Tempus

Een introductie is hier volstrekt overbodig maar de regels van de journalistiek gebieden mij er één te schrijven. Nathalie Meskens, de enige echte vrouw die naar waarheid de stempel ‘Vlaanderen’s sweetheart’ mag dragen. Het soort vrouw dat jongens willen en meisjes willen zijn. Ze kwam onze huiskamers binnen met ‘Kaat en Co’, haar debuut op de Vlaamse televisie. De bal ging daarna snel aan het rollen en haar carrière nam een hoge vlucht. ‘David’, ‘Danni Lowinski’, ‘Tegen de Sterren op’…Nathalie Meskens is niet weg te slaan van de buis en maar goed ook. Sinds de opening van haar Thais restaurant Yam Thai, kan ze zich naast succesvolle actrice én zangeres ook zakenvrouw noemen. The whole package dus. Tempus had een exclusief gesprek met haar.

Nathalie, hoe gaat het?
Meskens: “Goed, heel druk wel. Ik ben nu een nieuwe serie, ‘Connie en Clyde’, aan het draaien. Ondertussen draait de promoweek van ‘Danni Lowinski’ ook op volle toeren, wat veel interviews en fotoshoots betekent. Ik hou mij ook bezig met de personeelszaken van Yam Thai. Genoeg werk dus.”

Wat heb je gestudeerd en waar?
Meskens: “Ik heb gestudeerd aan de toneelacademie van Maastricht. Ik droomde ervan om naar het buitenland te trekken. Londen fascineerde mij altijd al maar toen kreeg ik een lief. Maastricht werd dus een soort van tussenoplossing. Ik heb dan auditie gedaan en ik werd toegelaten.”

Wat voor een student was je?
Meskens: “Ik was heel gedreven. Ik ging ook graag naar school, vooral in het begin van mijn studies. Op een gegeven moment kreeg ik wel de kriebels van het klein, burgerlijk denken van zo’n school. Je zit wel echt op een eiland. Heel ruimdenkend waren ze daar niet. Op den duur werd het mij allemaal iets te nauw en te beperkt. Ik ben dan stages beginnen doen. Toen ben ik echt open gebloeid, als actrice en als mens. Begrijp me niet verkeerd: ik vond het een heel leuke school en ik heb mij daar enorm hard geamuseerd. Soms was het “ons-kent-ons-wereldje” gewoon te overheersend.”

Was er een mini-cultuurschokje in Maastricht?
Meskens: “Een echte cultuurschok was er niet. Maastricht ligt in Limburg en Limburg is heel anders dan Antwerpen. Hollands Limburg lijkt erg op onze Limburg. Maastricht kan je vergelijken met een groot dorp: heel vrijgevig, open en gastvrij. Wat mij wel opviel was dat je op je woorden moest letten. Als je per ongeluk iets verkeerds zei, moest je veel moeite doen om de brokken weer te lijmen. Zo had ik eens een kleine aanvaring met de vrouw van de kantine. We kwamen heel goed overeen en ineens was het gedaan. Dat was wel heftig. Pas op, een Antwerpenaar is zeker even moeilijk. In het algemeen schiet ik goed op met de Nederlanders. Harde werkers die je zeggen waar het op staat. Ze zullen nooit iets achter je rug zeggen. Dat vind ik wel fijn: recht voor de raap, geen gedoe.”

Je bent naast actrice ook zangeres en je hebt ook een eigen restaurant. Hoe combineer je al deze dingen?
Meskens: “Door goede mensen om je heen te hebben. In de Yam Thai heb ik heel goed personeel. Ze werken hard en wij tonen onze appreciatie ook. Dat appreciëren zij dan weer. Voor de rest probeer ik tussendoor veel te doen. Als ik op de set aan het wachten ben op een lichtwissel doe ik bijvoorbeeld de boekhouding. Multitasking hé. Ik heb dat altijd wel graag gedaan én ik ben er ook goed in.”

Hoe ga je om met je BV-status? Ben je het al gewoon om nagekeken te worden op straat?
Meskens: “Na tien jaar word je het wel gewoon. Het blijft raar maar je went er aan. Da’s zoals familie, die kies je ook niet maar je leert ze wel aanvaarden (lacht). Soms heb je leuke ontmoetingen, andere keren zijn die ontmoetingen minder fijn. Dat hoort er nu eenmaal bij.”

Heb je nog tijd om je te ontspannen?
Meskens: “Ik heb niet veel nodig om mij te ontspannen. Als ik thuis ben met Jeroen (Jeroen Van Dyck, haar echtgenoot, nvdr) of we gaan ergens eten of we zijn een weekendje weg dan ben ik er al eventjes tussenuit.”

Waar kom je tot rust?
Meskens: “Ofwel thuis, ofwel in het buitenland. Pas als ik in het buitenland ben, kan ik echt niets doen. Anders check ik mijn mails of ben ik met andere dingen bezig. Natuurlijk is Thailand het beste voorbeeld. Ik voel mij daar echt goed.”

Waarom trekt juist Thailand je zo aan?
Meskens: “Jeroen heeft mij de Thaise keuken leren kennen en ik was meteen verkocht. In Thailand kan je gewoon voortdurend van dat heerlijke eten proeven! Het is daar echt een soort van culinair paradijs. Natuurlijk is het ook een ongelooflijk mooi land. De cultuur en het Boeddhisme trekken mij aan.”

We kennen jou als een grappige dame maar waar moet je zelf heel hard mee lachen?
Meskens: “Wanneer mensen zich pijn doen, moet ik heel hard lachen. Het mag niets ergs zijn natuurlijk, struikelen of je hoofd stoten ofzo. Da’s niet uitlachen, ik vind dat gewoon écht grappig. Ken je de website Failblog? Daar vind je zulke grappige filmpjes.”

Kan je ook lachen als je jezelf bezeert?
Meskens: “Eerst niet maar dat duurt niet lang. Daarna begin ik ook gewoon te lachen.”

Wat zijn de plannen voor de toekomst?
Meskens: “Sinds december ben ik dus bezig met de opnames van ‘Connie en Clyde’. Die opnames duren nog tot april. Vanaf maart ga ik met mijn zangprogramma weer op tournee in het theater. In de zomer draaien we dan het nieuwe seizoen van ‘Tegen de Sterren op’. Ondertussen houden we het restaurant draaiende. Hier en daar hebben we ook wat zijprojectjes lopen, zoals het kookboek (So good, not normal, nvdr) dat we hebben gemaakt.”
Een volle agenda dus! Bedankt voor het gesprek.

Submit a Comment