Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| January 27, 2022

Scroll to top

Top

No Comments

Gaël Lambert wint HUB-gedichtenwedstrijd

Tempus

Op 8 maart bekroonde de gekende dichter Charles Ducal (pseudoniem van Frans Dumortier) het gedicht Papieren vleugels van studente Toegepaste Taalkunde Gaël Lambert. Volgens Ducal was het winnende gedicht “het meest fantasierijke, suggestieve en mooist geformuleerde gedicht. Een gedicht dat op een prachtige wijze de magie van poëzie evoqueert.”

Gaël werd als winnaar uit 48 gedichten gekozen en ontving een geschenkbon van 125 euro.

Ze was erg blij en ontroerd met haar prijs. “Mijn zusje wou dat ik een origamimannetje voor haar plooide. Maar dat kon ik niet. Ik ben meer iemand van woorden, dus beschreef ik het in dit gedicht. Maar niet enkel dit gedicht. Ik kan niet stoppen met dichten en kan me niet inbeelden dat ik ooit niet zou schrijven.”

De tweede prijs ging naar Sophie Meert uit Tubeke, een studente uit de lerarenopleiding, die een bon van 75 euro ontving. De derde plaats was een ex aequo tussen Joke Daems uit Hever (masterstudente vertalen) en Sigrid Dekerf uit Eppegem (bachelorstudente ergotherapie) die elk 25 euro kregen. De andere deelnemers gingen evenmin met lege handen naar huis: nadat Ducal een paar van zijn gedichten voorlas, kregen alle deelnemers een exemplaar van zijn laatste gedichtenbundel Toegedekt met een liedje.

“PAPIEREN VLEUGELS”, Gaël Lambert

Jij. Jouw lichaam. Je lijf.
Ik plooide jou in het putje
van mijn vuist

als een pas veulen
werd je langzaam
nieuwsgierig
een levend iets

je trok je armen open
rekte je voetjes uit
je opende jouw nieuwe ogen en glimlachte naar me.

Je wou alles weten, alles kennen
dus je kon niet blijven

en ik blies je
en,

je vloog weg…

 

Door Christophe Vanhoutte

Submit a Comment