Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| June 27, 2022

Scroll to top

Top

No Comments

Een wel heel bijzonder parcours aan de HUBrussel: van 5e student tot waarnemend rector

Een wel heel bijzonder parcours aan de HUBrussel: van 5e student tot waarnemend rector
Tempus

Lees ook het artikel over het emeritaat:

IN THE END IS MY BEGINNING

Professor Martine de Clercq behaalde haar kandidatuur in de Germaanse filologie aan de toenmalige pas opgerichte UFSAL (Universitaire Faculteiten Sint-Aloysius, later KUBrussel en nu HUBrussel). Ze was de vijfde student die ingeschreven was aan deze nieuwe universiteit in Brussel. Daarna behaalde ze haar licentiaat aan de KU Leuven.

Professor de Clercq begon na haar studies Germaanse filologie als docent Algemene en Engelse taalkunde aan de KULAK. Ondertussen gaf ze op vrijdag Europese Literatuur aan de UFSAL. In 1974 begon ze voltijds te werken als assistent aan deze instelling. In 1984 verdedigde ze haar doctoraat over de tweetaligheid van Samuel Beckett. Na verloop van tijd werd ze gewoon hoogleraar en was ze lange tijd secretaris van de faculteit Letteren. In 2004 werd ze decaan van deze faculteit en in 2007 werd ze gevraagd als waarnemend rector. Als waarnemend rector was ze lid van de Vlaamse Interuniversitaire Raad. Van de universiteit was ze een tiental jaar lid van de raad van bestuur. Daarenboven was ze, als decaan, ook nog eens lid van de academische raad. Professor de Clercq was ook een hele tijd ombudspersoon van de UFSAL.

Professor de Clercq werkte heel haar carrière aan de UFSAL-KUB-HUB. Tijdens deze periode verhuisde ze van 1984 tot 1986 naar London. Daar deed ze freelance vertaalwerk voor collega’s. In de Britse hoofdstad studeerde ze kunstgeschiedenis.

Submit a Comment