Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| November 29, 2022

Scroll to top

Top

No Comments

Brusselse studenten lanceren memorandum voor verkiezingen

Brusselse studenten lanceren memorandum voor verkiezingen
Stoemp

Review Overview

Rating

De studentenraden van de Hogeschool-Universiteit Brussel, de Vrije Universiteit Brussel, de Erasmushogeschool en de LUCA school of arts in Brussel hebben een gezamenlijk memorandum opgesteld voor de verkiezingen van het Brussels hoofdstedelijk parlement. Het doel is om van Brussel een echte studentenstad te maken.

Brussel, studentenstad?

“Brussel is de grootste studentenstad in België, maar het Brussels studentenbeleid schiet tekort” zo begint het memorandum van de Nederlandstalige studentenraden in Brussel. In Brussel studeren er meer dan 90.000 studenten waarvan ongeveer 27.000 Nederlandstaligen. Maar Brussel heeft geen imago als studentenstad. Volgens de Brusselse studentenraden ligt dit aan het ontbreken van een studentenbeleid.

Dat is jammer, want Brussel biedt een culturele, sociale en economische meerwaarde voor de studenten. Brussel is zo veel meer dan alleen studentenstad aldus Christophe Vanhoutte. Hij is een studentenvertegenwoordiger aan de HUBrussel en initiatiefnemer van het studentenmemorandum.

In het memorandum worden vijf belangrijke thema’s aangehaald: studentenhuisvesting, mobiliteit, het gebrek aan een feestzaal en sportaccommodatie in het centrum, het slechte imago van Brussel als studentenstad én de nood aan een centraal aanspreekpunt.

 

Brussel 2.0: a new deal

Het memorandum is gebaseerd op het charter Brussel 2.0: a new deal. Dit is een overeenkomst afgesloten tussen de stad Brussel, het Gewest, de Gemeenschappen en de studenten op 3 mei 2011. Het iniatief kwam van toenmalig voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) Tom Demeyer en Michaël Verbauwhede, voorzitter van de Fédération des Etudiants Francophones (FEF). VVS en FEF zijn de koepelorganisaties van de studentenraden in respectievelijk Vlaanderen en Wallonië. Het doel van dit charter is om van Brussel ook een echte studentenstad te maken. Ondanks de reeds geleverde inspanningen, is er nog veel werk voor de boeg. De Brusselse studenten roepen met dit memorandum op om het beloofde engagement na te komen.

 

Bekijk het volledige memorandum: http://asr.ac/2014/04/brussels-studentenmemorandum/

Next Story

This is the most recent story.

Submit a Comment