Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| April 16, 2021

Scroll to top

Top

No Comments

Brusselse scholen doen het goed

Tempus

Niet alleen in de Vlaamse hogescholen en universiteiten is het aantal inschrijvingen gestegen, maar ook in Brussel. De Vlaamse Hogescholenraad (VLHORA) maakte begin oktober het aantal inschrijvingen bij de 21 Vlaamse hogescholen bekend. Op 1 oktober waren 132 724 studenten ingeschreven aan de hogescholen, wat een stijging van 1 180 studenten tegenover vorig jaar betekent.

Opvallend is dat Brussel het goed doet, met 4,59 procent meer studenten dan vorig academiejaar. Vlaams-Brabant deed het met een stijging van 6,75 procent beter, maar in West- en Oost-Vlaanderen daalde het aantal studenten dan weer. Marc Vandewalle van VLHORA bevestigt de trendbreuk in de hoofdstad: “De laatste jaren ging het aantal studenten in Brussel wat achteruit, maar de stad begint terrein te winnen. Vooral de opleidingen gezondheidszorg en industriële wetenschappen doen het zeer goed. De opleidingen onderwijs dalen licht, maar waren de voorgaande jaren dan ook erg gestegen.”

Op de HUB was er volgens Filip Clarisse, diensthoofd marketing en communicatie, een stijging van ongeveer tien procent. Het succes van de opleidingen en organisaties zoals Br(ik bevestigt volgens hem dat studenten geloven in Brussel als onderwijsstad en studentenstad.

Submit a Comment