Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| October 22, 2020

Scroll to top

Top

No Comments

Brussels (Almost) Naked Student Run

Tempus

“Brussel is van ons, olé olé!” Deze kreet weerklonk in het Jubelpark bij de 63 deelnemers aan de Brussels (Almost) Naked Student Run. Snelheid deed er niet toe tijdens deze looptocht van vier kilometer. Wel belangrijk waren het samenhorigheidsgevoel en de aandacht voor Brussel als studentenstad.

Op 7 oktober was het Jubelpark niet alleen de startplaats voor de marathon van Brussel, maar ook voor de Brussels (Almost) Naked Student Run. 63 Brusselse studenten lieten zich bodypainten in de kleuren van hun studentenvereniging of -club. De studenten kwamen uit de drie grootste Nederlandstalige studentenkoepels in Brussel, dus ook uit de HUB. Samen met onze hogeschool-universiteit waren ook de VUB en de Erasmushogeschool aanwezig. Deze Brusselse onderwijsinstellingen ondersteunden het initiatief, samen met studentenorganisatie Br(ik en informatiecentrum Muntpunt. Het waren desondanks de studentenverenigingen en -clubs zelf die de organisatie in eigen handen namen.

Dat het hem niet te doen was om een snelle tijd, was duidelijk te merken aan de reacties van de deelnemers. Sommigen wilden Brussel als studentenstad op de kaart zetten, anderen wilden dan weer hun vereniging of club promoten. Ook de kick om (bijna) naakt door Brussel te lopen heeft bepaalde studenten overtuigd. De deelnemers moesten trouwens maar een kleine vier kilometer lopen, net als bij de minimarathon. Een veel eenvoudigere opgave dan de halve en hele marathon, die volgens de traditie respectievelijk 21,0975 en 42,195 kilometer lang zijn.

Ann Van Driessche, algemeen directeur van Muntpunt, vond de looptocht een mooie gelegenheid om Brussel als studentenstad te promoten: “Met zijn multiculturalititeit, internationale omgeving en onderwijsinstanties die aan de top van hun vakgebied opereren, is de hoofdstad de perfecte plaats om te studeren. De studenten bewijzen hiermee meteen ook dat zij geen enkele uitdaging uit de weg gaan.”

De Brussels (Almost) Naked Student Run was daarenboven het startschot voor Brussel Is. In dit project wil Muntpunt via sociale media aantonen dat Brussel een interessante stad is om te bezoeken, om in te wonen en te leven. Tegelijkertijd wil Brussel Is meer aandacht schenken aan het aanbod van Nederlandstalige organisaties in Brussel.

Website Brussel Is

Submit a Comment