Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| April 16, 2021

Scroll to top

Top

No Comments

Br(ik Photo contest

Br(ik Photo contest
Tempus

Studenten die dit jaar ingeschreven waren aan één van de vier Vlaamse hogeronderwijsinstellingen in Brussel konden meedoen aan de Br(ik Photo contest. Deze wedstrijd werd georganiseerd door Br(ik, wat staat voor Brussel en ik. Br(ik is een vzw gesteund door de Vlaamse overheid die studenten helpt een kot te vinden en hen wegwijs maakt in Brussel. Deelnemers konden foto’s insturen die kaderden in het thema studentenleven in Brussel. Ruim 300 foto’s werden ingezonden, een waar succes dus. Een jury had de taak om uit het grote aantal foto’s de 25 beste te kiezen. De jury bestond uit voorzitter Johan Swinnen, kunstcriticus en docent van onder andere Beeldcultuur en Geschiedenis van de fotografie aan de VUB; Bart Dewaele, fotograaf voor De Standaard en Brusselaar; Jari Demeulemeester, gekend als Jari van de AB en stadsmens bij uitstek; Thomas Vanhoutte, studentenvertegenwoordiger bij Br(ik en student aan de HUB; en tot slot Kasper Demeulemeester, creative director bij Br(ik.

De uiteindelijke selectie van 25 foto’s werd tentoongesteld op de vernissage. Dit gebeurde op de symbolische datum van 3 mei, precies één jaar na het plaatsvinden van Brussel 2.0 – A New Deal. De drie beste werken werden elk beloond met mooie prijzen. De winnaar was Griet Vandervelde met Op het dak van de Markelbach. Zij won hiermee een reflexcamera van Canon een een tablet-pc van Wacom. Olivier Dieleman werd tweede met zijn foto Chocolate Tea Party @ Zoniënwoud en mocht een stadsfiets van Cyclo en een tablet-pc in ontvangst nemen. De derde plaats was voor Bert Vanheuverzwijn met Vriendin, wat hem een tablet-pc en een jaarabonnement op De Morgen opleverde.

Naast deze drie winnaars was er ook een publiekswinnaar, die gekozen werd aan de hand van het aantal ontvangen likes op Facebook. De winnaar van deze publieksprijs was Viona Rijsbosch met Het studentenleven door de ogen van een vis, een foto met meer dan 1100 likes. Zij kreeg een deluxe student pack mee naar huis, samen met een tablet-pc, een berg Palm en genoeg Red Bull om heel de wereld mee rond te vliegen. Ook een gadgetrugzak van Randstad behoorde tot het prijzenpakket.

Toch beseffen de organisatoren van Br(ik dat deelnemen op zich al winnen is en daarom kregen alle deelnemers postkaarten van hun ingezonden foto, samen met een VGC-cultuurwaardebon.

Dat dit initiatief veel volk zou trekken, was volgens Br(ik te verwachten. Maar dat er ook hoog bezoek aanwezig was, daar was uiteraard iedereen aangenaam door verrast. De vernissage kon rekenen op bezoekers zoals de burgemeester van Brussel, Freddy Thielemans, en Dirk De Ceulaer, voorzitter van het directiecomité van de HUB-KAHO. Maar ook Tom Demeyer, vorig jaar nog student in Brussel en toen ook voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS), was van de partij op de vernissage.

In het kader van dit evenement werd meteen ook het nieuwe kantoor van Br(ik in de Bloemenstraat officieel geopend door de gedelegeerde bestuurder van Br(ik, Dirk Liebaers.

De vernissage is nog steeds te bezichtigen. Dit kan elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 13:00 tot 17:00 en elke vrijdag van 13:00 tot 15:00 – en dit tot en met 3 juni. De kantoren van Br(ik zijn te vinden in de Bloemenstraat 32. Bezoek ook zeker eens de website www.brik.be om alle ingezonden werken te bekijken en/of om meer te weten te komen over Br(ik.

Door Thomas Vanhoutte

Submit a Comment